Vraag & antwoord

Op deze pagina staan vragen van gebruikers met daarop de antwoorden.
Heb je zelf een vraag, ga dan naar de contactpagina en stuur een e-mail met jouw vraag.

1. Mijn browser geeft niet alle thumbnails op de overzichtpagina weer. Hoe komt dit?

Vermoedelijk is (een oudere versie van) Norton Internet Security geinstalleerd en is Reclame-onderdrukking (ad blocking) ingeschakeld.
Het blijkt dat Norton alle afbeeldingen, dus ongeacht het soort afbeelding en de bestandsnaam, van 120 x 90 pixels geheel verwijdert uit de HTML-code, waardoor de browser de afbeeldingen ook niet kan weergeven.
De oplossing bij het maken van een fotogalerij is om foto's een zodanige grootte te geven dat de breedte geen veelvoud van 120 is of de hoogte geen veelvoud van 90 pixels.

Toelichting: Norton bevat een set regels, die op alle ingelezen pagina's wordt toegepast. Helaas zijn deze regels (in beveiligde vorm opgeslagen in bestand adDef.dat) niet zomaar te wijzigen. (Dat is natuurlijk vreemd, want je wilt zelf bepalen wat je wel en niet wilt toestaan.) Wel kunnen per website afzonderlijke regels worden toegevoegd met wat wel en wat niet is toegestaan.

2. Hoe kan ik een fotogalerij op mijn website zetten?

Van je provider heb je abonnementgegevens ontvangen voor het hosten van je website. Hierbij zijn ook de naam (adres) van de server, je gebruikersnaam en wachtwoord vermeld.
Met een FTP-programma (File Transfer Protocol) kun je dan met bovengenoemde gegevens verbinding maken vanaf je eigen computer met de server van je provider. Op internet zijn diverse gratis FTP-programma's te downloaden.

3. Bij het aanmaken van een fotogalerij, krijg ik Run-time error '75'. Hoe kan dit?

Bij het opnieuw aanmaken van een fotogalerij worden reeds eerder aangemaakte HTML-pagina's eerst verwijderd. Wanneer de reeds aangemaakte bestanden de eigenschap 'Alleen lezen' hebben, is verwijderen niet mogelijk en treedt run-time error '75' (Path/File acces error) op waarna FotoGalerij wordt afgesloten. De eigenschap 'Alleen lezen' moet dan eerst worden uitgezet, waarna de fotogalerij weer opnieuw kan worden aangemaakt.

4. Wanneer ik FotoGalerij voor de eerste keer start, volgt een foutmelding. Hoe komt dat?

Omdat elk sjabloon dezelfde sjabloonbestanden moet bevatten (standaard bestandstype HTML), hernoemt FotoGalerij de geinstalleerde bestanden automatisch na de eerste keer opstarten. Na installatie moet FotoGalerij dus altijd een keer met voldoende rechten worden gestart. Werk je met Windows 7 of hoger, gebruik dan de optie: Run as Administrator.